test01
Geena
testafbeelding

Verslag Workshop Editing 15 juni 2019

Verslag Workshop Editing 15 juni 2019

Op veler aanvraag ben ik gestart met 2 typen workshops: Studiofotografie en Editing (Photoshop).

Om rustig te kunnen beginnen startte ik de cursus Editing met 3 gezellige dames, allen vriendinnen van elkaar. Goed voorbereid, Photoshop met een update, nieuwe 40 inch monitor zodat de cursisten konden volgen wat ik deed, voor de catering was gezorgd, en natuurlijk het bijbehorende meubilair (grote tafel, extra stoelen) ontbraken niet. Natuurlijk even voor mezelf proefgedraaid dat de techniek me niet in de steek zou laten, maar alles verliep volgens plan.

De cursistes waren alle drie beginners, maar dat mocht de pret niet drukken. We zijn aan de slag gegaan met een door mij gemaakte RAW foto, en heb ze de volgende onderdelen geleerd:

-Bewerken in de RAW-convertor;

-Bewerken van de huidstructuur;

-Verbeteren van het kapsel;

-Een model digitaal uitknippen;

-Een model in een andere achtergrond plaatsen;

-Kleuren aanpassen van het model voor een realistisch ogend beeld.

Omdat de cursisten beginners waren, was de inhoud van de workshop op maat gemaakt.

Dankzij het enthousiasme van de dames heb ik nog laten zien hoe je een double exposure maakt.

Met de belofte om bij problemen, vragen of adviezen mij te kunnen benaderen als vraagbaak, sloten we naar ieders tevredenheid de workshop af.

Het was een leuke, interessante en leerzame (ook voor mij!) workshop!