test01
Geena
testafbeelding

Expositie

Verslag Expositie - Dongense Schonen

Verslag Expositie 9 en 10 maart 2019 – Dongense Schonen

In het weekend van 9 en 10 maart 2019 organiseerde wij onze eerste expositie, om mensen uit de regio kennis te laten maken met Jac Janssens Fotografie.

De verwachtingen waren gespannen, want we hadden alles in het werk gesteld en kosten noch moeite gespaard om er iets moois van te maken.

De eerste dag (zaterdag) begon rustig, maar rond het middaguur barstte het echt los. Ik denk niet dat ik overdrijf als we deze dag meer dan 100 mensen op bezoek hebben gehad, vrienden, kennissen, familie, enkele leden van fotoclubs, mensen die zelf creatief en beeldvormend bezig zijn, en daarnaast ook talloze andere geïnteresseerden.

Vooral de manier waarop wij werken (met de opgebouwde scenes) en de inzet om een specifieke foto te creëren, zoals de milkdress en de bosnimf-in-de-kooi (voorzien van behind the scene foto’s) trokken erg veel aandacht. De meeste mensen verwachten van een studio dat het een witte, steriele ruimte is met rondwanden en enkele gekleurde rollen papier – bij ons is daar eigenlijk nauwelijks iets van te zien.

Er was interesse om onze foto’s aan te schaffen, bij wijze van kunst aan de muur, en ook om zelf eens “model-for-a-day” te zijn inclusief visagie, hairstyling, coaching, styling, catering. Er werden ook vaak steelse blikken geworpen in de kleedkamer, waar we 3 kledingrekken vol hebben met de meest aparte kleding, accessoires en props. Ook waren er serieuze gegadigden om eens een workshop bij ons te volgen, hetzij fotografie, hetzij editing, of een combi daarvan.

De modellenfoto’s van ons project “Dongense Schonen” hebben veel aandacht getrokken. Men vond het over het algemeen verbazingwekkend hoe mooi en anders iemand op de foto kan staan met passende visagie, een goede belichting en coaching, en een doordachte editing.

Zondag was nagenoeg identiek, behoudens het feit dat het iets rustiger was qua bezoekersaantal.

Al met al kijken wij terug op een zeer geslaagde expositie, en we willen onze dank uitbrengen naar iedereen die hiertoe een steentje heeft bijgedragen!   

Team Jac Janssens Fotografie.